Απεργία 18 Φλεβάρη Μαζική εργατική απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και νέους που έδωσαν βροντερή απάντηση στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά του παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος γιατί ο λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νίκα. 

Η μαύρη προπαγάνδα περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων από εργατοπατέρες αποκαλύπτει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις πραγματικά πολύ μαζικές κινητοποιήσεις. Ως Εργατικό Κέντρο από τις 12 τα μεσάνυχτα δώσαμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας με εκατοντάδες εργαζόμενους – μέλη των σωματείων, στο εργοστάσιο της Πίνδου, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, κορύφωση της οργανωμένης προετοιμασίας όλων των προηγούμενων εβδομάδων. Καθοριστική ήταν η συμβολή εκατοντάδων μελών φοιτητικών συλλόγων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εργάτες της νυχτερινής βάρδιας του πτηνοσφαγείου της Πίνδου που με την αποφασιστική στήριξη του Εργατικού Κέντρου απέκρουσαν τις πιέσεις της εργοδοσίας και σταμάτησαν την παραγωγή συμμετέχοντας καθολικά στην απεργία. Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργατών της Ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων όσο και για πρώτη φορά των συναδέλφων τους στο εργοστάσιο απορριμμάτων και στερεών αποβλήτων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. 

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι και χιλιάδες άλλοι με τη στάση τους απέδειξαν ότι η κινητοποίησή τους είναι αποτέλεσμα της άθλιας ζωής τους στην οποία τους έχει καταδικάσει η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις τους. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση με τις ομιλίες και τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι απαίτησαν την απόσυρση του νόμου λαιμητόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση και διατράνωσαν το αίτημα για δημόσια δωρεάν κοινωνική υποχρεωτική ασφάλιση για όλους.