ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠ’ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

«Διά πυρός και σιδήρου» η κυβέρνηση επιχειρεί να διαιωνίσει την πολιτική του εγκλωβισμού, μετατρέποντας τα νησιά σε φυλακές προσφύγων για λογαριασμό της ΕΕ. Η πολιτική αυτή, που πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής, είναι συνέπεια της Συμφωνίας Τουρκίας – ΕΕ και του Κανονισμού του Δουβλίνου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα.

   Οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, και κυρίως να εγκλωβίσουν πρόσφυγες και μετανάστες σε ανοιχτές ή κλειστές δομές στα νησιά. Έτσι ώστε να ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της ΕΕ, να αξιοποιούνται σε παζάρια και γεωπολιτικά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή.

   H κυβέρνηση  αντί να στείλει πλοία για τον απεγκλωβισμό των ξεριζωμένων από τα νησιά, τα γεμίζει με ΜΑΤ και «αύρες», με αποστολή να τσακίσουν τους νησιώτες και τον δίκαιο αγώνα τους.

     Τα κλειστά κέντρα κράτησης θα επιτείνουν την απελπισία και την αγανάκτηση, θα μετατραπούν γρήγορα σε νέες εστίες εξαθλίωσης και έντασης, αφού οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί οξύνονται στην περιοχή, με ενεργή εμπλοκή και της Ελλάδας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που βγάζουν χιλιάδες κατατρεγμένους στο δρόμο της προσφυγιάς.

    Καμιά βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο βρίσκεται σε ισχύ η Συμφωνία που τους στοιβάζει σε παλιούς και νέους καταυλισμούς και εμποδίζει τη μετακίνησή τους, προς  άλλες χώρες, αλλά και προς την ηπειρωτική Ελλάδα.           

    Οι νησιώτες υποφέρουν εξαιτίας του εγκλωβισμού και αρνούνται να γίνουν οι τόποι τους «αποθήκες» ανθρώπων και φυλακές της ΕΕ.

    Η κυβέρνηση αφού δεν μπόρεσε να κοροϊδέψει τους νησιώτες και να χειραγωγήσει τα δίκαια αιτήματά τους, «χαϊδεύοντας» περιθωριακές εθνικιστικές ομάδες, αξιοποιώντας στελέχη της στην Τοπική Διοίκηση και στήνοντας ψευτοκαβγάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα στρέφεται με τα ΜΑΤ ενάντιά τους για να επιβάλει διά ροπάλου την πολιτική της και την πολιτική της ΕΕ.

Δεν θα της περάσει! Απέναντι θα βρίσκει όχι μόνο τους νησιώτες, αλλά και όλο το λαό. Δυναμώνουμε τον αγώνα!

  • Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
  • Κλείσιμο όλων των hot spots ανοικτών και κλειστών – κανένα νέο hot spot.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.